Koristni nasveti pri izbiri pasjih briket

Čeprav nekateri med vami pasjo hrano pripravljate kar doma, saj s tem živali zagotavljate visoko kakovostno vrsto hrane, pa vam včasih za to primanjkuje časa. Ravno tako kot večina drugih lastnikov oziroma skrbnikov tudi vi tu in tam posegate po komercialni obliki pasje hrane, kar je lahko prav tako dobro. 

Suha pasja hrana oziroma briketi za psa je osnovna hrana, ki velja tudi za najpogosteje kupljeno hrano za pse. Pri izbiri pa morate biti paziti na številne dejavnike. Zlasti pomembno je tudi to, da pred nakupom preverite proizvajalca oziroma etiketo, kjer so zapisane vse sestavine. 

Preverite izvor beljakovin 

Ko boste na etiketi preverjali sestavine, mora biti na prvem mestu navedeno meso. Jasno mora biti zabeleženo, ali briketi za psa vsebujejo pusto mesi oziroma katero vrsto mesa; je to piščanec, jagnjetina ali kaj drugega.

Če boste, na primer, naleteli na nedefinirano vrsto beljakovine in zato ne boste točno vedeli, za kaj točno gre, raje posezite po drugi vrsti briket. 

Izbira pasjih briket

Ogljikovi hidrati naj predstavljajo dober vir energije

Žal briketi za psa pogosto vključujejo razna poceni polnila, da psa nasitijo. Ravno zato bodite še posebej pozorni na to, da so v hrani prisotni ogljikovi hidrati, ki so dober vir energije. 

Dobri ogljikovi hidrati bodo namreč poskrbeli, da bo imel vaš pasji prijatelj odlično prebavo. Izbirajte brikete, ki vsebujejo tudi žitarice, a tiste, ki ne vsebujejo glutena, na primer proso, leča in kvinoja. 

Vitamini in minerali za izboljšanje metabolizma 

Briketi za psa morajo vsebovati primerne vitamine in minerale, predvsem za izboljšanje metabolizma, prebave in imunskega sistema živali. 

Še posebej pozorni bodite na to, da sta v pasji hrani oziroma briketih prisotna vitamin B in C. 

Dobro prodajno mesto pasje hrane 

Najboljša pasja hrana vam je vsekakor na voljo v specializiranih prodajalnah za živali, ki jih pri nas na srečo ne manjka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *