Preprečevanje izpadanja las

Lasje so na nek način okras vsakega od nas in tako skrbimo zanje, jih negujemo z raznimi pripomočki in preparati. Vendar pa se zna zgoditi, da začnejo lasje izpadat, skrbi nas, ko je izpadanje zelo intenzivno in začenjamo izgubljati veliko las. Takrat pomislimo na ukrepe za preprečevanje izpadanja las.

Normalno je, da nam lasje izpadajo in na dan izgubimo okoli 100las. Če pa se število znatno poveča, pa lahko privede izpadanje do plešavosti. Seveda si tega ne želimo in iščemo vzroke izpadanja in pa tudi rešitve, ki bi izpadanje omilile in regulirale. Plešavost je običajno zapisana v naših genih.

Z izpadanjem las se sooča ogromno moških in tudi žensk. Na določene dejavnike žal nimamo vpliva, na nekatere pa seveda lahko. Tako posegamo po raznih preparatih in tudi aparatih, kateri bi naj vplivali na spodbujanje rasti novih las ter preprečevali prekomerno izpadanje. Zanje porabimo ogromno denarja, nekateri se izkažejo za dobro rešitev, spet drugi pa pomenijo izgubljen denar. Res pa je, da smo si ljudje medsebojno različni in bodo različne stvari imele na nas drugačen vpliv, tako da se ne moremo v teh primerih odločati na podlagi drugih mnenj, lahko jih upoštevamo, nikakor pa jih ne moremo vzeti za zagotove. In je pomembno poskusiti.

Lasje lahko izpadajo torej zaradi genetike, lahko pa zgolj zato, ker nam primanjkuje določenih hranil, vitaminov, mineralov, ipd. V teh primerih lahko veliko rešimo tudi z uživanjem raznih prehranskih dopolnil, ki so namenjena reševanju teh težav. Vzrok je lahko tudi stres, nezdrav način življenja, kožne bolezni, nihanje hormonov, določene motnje in spremembe, ipd. Vsekakor pa storimo vse za preprečevanje izpadanja las in upamo, da nam to tudi uspe. Žal čarobnega napitka za to ni in je lahko zdravljenje tudi dolgotrajno, lahko si pa pomagamo z raznimi prehranskimi dopolnili in enostavno težavo rešimo, če je le problem v pomanjkanju določenih hranil. Poskusiti seveda ni greh in navsezadnje nam ekološka prehranska dopolnila skorajda ne morejo škodovati.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *