Uporaba 3D tiskalnikov za izdelavo produktov majhnih serij

Razvoj novih tehnologij in modernih materialov nam omogoča marsikaj. Tako nam, na primer, uporaba 3D tiskalnikov omogoča tudi izdelavo produktov majhnih serij, kar v praksi pomeni izdelavo enega do deset kosov, in sicer z zelo jasnim ciljem: zadostiti specifičnim zahtevam pa tudi željam posameznega naročnika oziroma kupca.

Izdelava majhnih serij poteka torej s pomočjo 3D tiskalnikov. Najprej je treba poskrbeti za izdelavo 3D CAD modela, ki se shrani v posebnem datotečnem formatu. V njem se vse površine modela definirane z manjšimi trikotnimi ploskvami. Nato 3D tiskalnik številne sloje, v katere je razdeljen STL model, tiska po točno določenem zaporedju. Zadnji korak omogoča izvedbo samega 3D tiskanja.

Izdelava majhnih serij za popolno prilagajanje

Izdelki, ki so popolnoma prilagojeni zahtevam, potrebam in željam naročnika, obenem zahtevajo tudi prilagoditve svojih posameznih komponent. 3D tiskalniki vam lahko omogočijo, da z izdelavo majhnih serij zadostite prav vsem kupcem. Na trg na ta način torej lahko ponudite popolnoma unikatne in nove rešitve.

3d tiskalnik premika meje

Še druge prednosti 3D tehnologije

Izdelava majhnih serij pa nikakor ni edina prednost vse bolj priljubljene 3D tehnologije. Ta se ponaša predvsem s kratkim časom izdelav, tiskanjem večjih in ogromnih kosov, izjemno fleksibilnost pri izdelavi, ne glede na to, ali je to izdelava majhne serije ali ne. Na ta način vam lahko izdelajo že samo 1 kos izdelka, ne da bi pri tem utrpeli izgube.

Vsako podjetje lahko s svojo razvojno idejo v kateri koli fazi preide na uporabo 3D tehnologije; od idejnega izrisa do konstrukcije pa tudi realizacije določenega predmeta oziroma izdelka.

3D tehnologija premika meje

3D je vsekakor veliko stvari premaknil na bolje. Veliko naših podjetij že izkorišča prednosti tovrstne tehnologije in v prihodnosti se bo zanjo odločilo še več uporabnikov. Izjemno pomembno je, da so podjetja pripravljena sprejemati novosti, ki prihajajo na trg, saj je tudi od tega v veliki meri odvisna njihov razvoj in ne nazadnje tudi uspeh oziroma prepoznavnost na trgu.

Na povezavi, si lahko ogledate več o sami tehnologiji izdelave malih serij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *