Separator olja očisti vodo in pomaga varovati okolje

Zemeljska površina sestoji iz velike količine vode, največji del pa predstavlja slana voda. Večina najbolj čiste vode nam ni na dosegu, saj je skrita v snegu ali polarnem ledu. Ste vedeli, da se na vsakih 20 let potreba po sveži sladki vodi podvoji? Talno vodo imamo namreč že zelo zamazano z oljem in mastjo, zato je na najbolj ogroženih območjih, kot so bencinske črpalke, pralnice avtomobilov, industrije in parkirišča, nujno potreben separator olja, ki predstavlja eno od rešitev k čistejšemu in bolj zdravemu svetu.

separatorji olja so pomembni za varovanje okolja pred vplivom vozil, ki imajo motorje z notranjim izgorevanjem

Večkrat slišite, ko okoljevarstveniki opozarjajo pred nevarnimi razlitji olja, kajti tisto, ki ponikne v zemljo, postane zelo nevarno za favno in floro. Proces očiščenja kontaminirane vode traja zelo dolgo. V takšne namene so strokovnjaki razvili separator olja oziroma lovilce olj. Konstruirani so tako, da očistijo vodo od olja in blata. Za optimalen učinek se ponavadi uporabljata dva rezervoarja, v prvem se loči blato od vode, v drugem pa olje od vode.

Separator olja ne kvari okolice, saj je skrit v zemlji

Kjer nameščate separator olja, morate biti pozorni na jarek v katerega boste usidrali rezervoar. Prepričajte se, da je globina jarka ustrezna, plast pod filtrskimi bloki pa dobro stisnjena. Bodite pa tudi pozorni, da nobeni ostri predmeti ne poškodujejo rezervoarja. Da boste lažje stabilizirali in namestili rezervoar, ga delno lahko napolnite z vodo in usidrate v zemljo z nerazteznimi poliestrskimi trakovi.

Vzdrževanje oljnega separatorja

Vzdrževanje oljnega separatorja vam bo opravila družba za čiščenje. Olje bo odstranila in transportirala za nadaljnjo obdelavo. Vse stranske stene rezervoarja, vhodne odprtine ter cev za odstranitev olja bodo očistiti z visokotlačnim čistilcem, hkrati pa preverili tudi plovec in pokrov. Seveda je na koncu potrebno z mehko krpo očistiti še sondo elektronske alarmne naprave, pri tem pa paziti, da se senzorji ne poškodujejo. Da zadeva še naprej pravilno deluje, rezervoar napolnite s čisto vodo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *